Krönikor

2002-06-03

Det måste va ett världskrig i min tanke

Av: Cizzi

(Rubriken hämtade jag den här gången ur låten "Sibirien" som finns med på nya plattan "Martin och Sibirien".)

Så var då äntligen en evighetslång väntan över, helt otroligt. Fast ska jag vara totalt ärlig så var mitt första intryck av "Martin och Sibirien" relativt svalt jämfört med de intryck jag fått från hans tre tidigare album. Hur jag, vid första genomlyssningen, än försökte tycka om de låtar jag inte hade hört tidigare så gick det inte, till min enorma besvikelse.
Jag ville verkligen gilla Martins nya album, tro mig. Men så när jag lyssnade på skivan för typ tredje gången hände något.något gav mig en kick som sa att "hörru tjejen, det här är ju faktiskt jäkligt bra".och nu när jag väl vant mig vid Martins "nya" stil och larmigare sound kan jag inte låta bli att älska i princip alla låtarna på "Martin och Sibirien", eftersom jag aldrig ljuger så vet ni att detta är precis vad jag tycker i nuläget. Detta trots att Martin är kusligt nära Håkan Hellströms otäcka sound (nu hajjar ni kanske att jag inte uppskattar den där Håkan lika mycket som alla andra verkar göra, men det är min åsikt och den står jag för, han sjunger verkligen inte bra) vissa gånger, mest märks det i låten "motorer" där det lika gärna hade kunnat vara Håkan som körar. Men Martin klarar sig hela vägen, som tur är.*ler*.

Rent textmässigt är alla texter på "Martin och Sibirien" rena rama mästerverken. Det är speciellt texterna till "tack", "brev 98", "leva här" och "motorer" som rör mig ända ner i tåspetsarna. Jag vet inte varför, men vissa stunder känns det som om Martin sjunger om mig och mitt ibland tilltrasslade liv, meningen "jag säger förlåt till er och vill att ni försvinner/för jag slåss mot mig själv och det är aldrig någon som vinner" i "fem meter upp" är som tagen ur min verklighet.det är ganska exakt så jag känner större delen av min vakna tid. Jag fullkomligen älskar den självvalda ensamheten och flyr in i den så ofta jag kan, när jag får chansen. Är jag konstig?

Keep on lovin´!


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net