Krönikor

2002-05-28

Jubel och glädjetårar

Av: Cizzi

Nu är det mitt i natten och jag har i det närmaste rannsakat mig själv i jakten på dagens ämne. Den senaste tiden har varit rent ut sagt vedervärdig och många är de tillfällen då jag försökt komma på en kvinnlig motsvarighet till Martin. Den underbara sångerskan Nanne Grönvall är så nära en kvinnlig motsvarighet till Martin jag kan komma…vill ni veta varför? Det kommer jag tala om senare i denna krönikan, jag lovar!

Först tänkte jag dela med mig av mina tankar kring lite av det som hänt de senaste veckorna. Det nästan roligaste, rent egoistiskt sett, är nog att denna hära hemsidan fått den stora äran att från och med nu titulera sig som ”Martins officiella hemsida”. Trots att förvandlingen ägde rum för ett par veckor sedan så var det inte förrän häromdagen jag upptäckte det när jag för ovanlighetens skull tog mig tid att läsa texten på startsidan, i vanliga fall susar jag direkt till forumet och gästboken. Snacka om att jag trodde att någon ”skojja med mig aprilo”(sägs med lite lätt italiensk brytning, precis som restaurangägaren i Lady och Lufsen talar) när jag såg att två av bokstäverna i välkomstfrasen hade ramlat bort! Det stod verkligen ”välkommen till Martins officiella hemsida” och inget annat. Nille hade inte sagt något till mig, därav chocken. Detta upplever jag som otroligt hedrande för oss i WebCrew, speciellt för Nille som sliter fruktansvärt mycket med layout och allt sånt. Dagarna innan sajten öppnade tror jag att Nille satt framför datorn dygnet runt och fixade med allt som skulle bli klart och som skulle hamna på rätt plats. Visst gjorde han ett suveränt jobb? Mina krönikor är liksom bara ett stort plus i kanten. Typ. Nu ska jag försöka sova, men berättar varför jag tycker att Nanne är Martins kvinnliga motsvarighet när jag har vaknat. Natti natti, vi ses snart igen!

Morsning korsning! Nu ska jag förklara hur jag kunde komma fram till att just Nanne är Martins kvinnliga motsvarighet på den svenska musikscenen. Allt började med att jag i förrgår satt framför videon och kollade igenom ett par videoband med lite allt möjligt på, däribland just Nanne. När jag såg Nannes duett med Nick Borgen, ”Ett vackert par”, som de uppträdde med i ett program på fyran för några veckor sedan slog det mig hur lika Nanne och Martin faktiskt är när de står på scen, de är båda lika energiska och ger allt för att publiken ska få ut mesta möjliga av deras respektive framträdanden. Detta är bara några av alla likheter jag hittade, även textmässigt är dom otroligt likasinnade. Att jag vet att de ger allt när de står på scen beror på att jag sett båda två live, så det är inget jag tar direkt ur luften. En duett med Nanne och Martin hade inte suttit helt fel i mina öron, deras röster skulle nog komplettera varandra riktigt bra!
Nu finns det säkert de som tycker att mitt resonemang är helt åt skogen, tyck så då! Huvudsaken är liksom att man tycker något, för tycker man ingenting så är det inte vidare värst bra ställt. Eller?

Till sist föreslår jag att alla som längtar ihjäl sig till dess att ”Martin och Sibirien” ges ut förhoppningsvis i början av nästa vecka räcker upp en hand! Såja, mesa inte…det är ju mindre än en vecka kvar nu om man ska tro det senaste datumet…jag tänker inte säga att den som väntar på något gott osv, den frasen är uttjatad vid det här laget...*ler*...

Keep on lovin´!


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net