Krönikor

2001-11-18

Svensson vs. Gessle

Av: Cizzi

Ja. Då har man varit och sett Gessle in action. I Roxette alltså (Scandinavium i Göteborg den 17 november 2001). Det kan man kalla en bedrift om man så vill. Det jag vill få sagt med det här är att jag nu har något att jämföra Martins liveshower med.
Visserligen spelar Martin och Per i två helt olika dimensioner om man ser till hur påkostade showerna är…Per bildar jue tillsammans med Marie Fredriksson en världsberömd duo kallad Roxette och Martin är en blivande världsartist, då är det nästan självklart att showerna inte är lika påkostade. Det hade nästan varit fel jue, om de hade varit lika glamourösa. Personligen tycker jag att Martin bara ska ha typ ett par fyrverkerier eller nått på sina shower…ja ja…nu fortsätter vi…
I denna krönikan tänker jag bortse från Roxette´s kvinnliga halva, det blir en tvekamp mellan Svensson och Gessle, man mot man!
Det två shower jag nu tänker jämföra är Martin´s "En helt vanlig Svensson"-premiär den 23 april 2000 och Roxette´s turnéavslutning för "Room Service" den 17 november 2001. Here we go:

Inlevelse: Här måste det faktiskt få lov att bli oavgjort, både Martin och Per ger allt och verkar gå in för att göra sina respektive shower så minnesvärda som möjligt. Allt för lyssnarna!
Per: 1 Martin: 1

Publikkontakt: Här vinner Martin med flera hästlängder! Martin spelar ju på mindre arenor än Per och det är till hans fördel. Mindre shower blir mycket intimare och mer personliga.
Per: 0 Martin: 1

Scennärvaro: Om man säger såhär, Per har varit med i spelet mycket längre än Martin. Trots detta får det faktiskt bli oavgjort här också.
Per: 1 Martin: 1

Attityd: Per ger ett intryck av att han är bra och att han vet om det, Martin är bra men han verkar inte veta om det själv. Martin vinner på sin ödmjukhet.
Per: 0 Martin: 1

Stil: Vad säger man? Roxette´s shower är mer påkostade så Gessle skulle kunna vara en given vinnare här, men så är inte fallet. Mr. Gessle´s scenkläder igår såg mer ut som ett felkonstruerat lapptäcke(förlåt mig alla Gesslefans, but that´s the fact to accept). Martin vet att ha på sig rätt kläder vid rätt tillfällen., han har en känsla för stil helt enkelt.
Per: 0 Martin: 1

Resultat: Per fick 2 poäng, Martin fick full pott(5 poäng)…vinnaren är väl given? Martin vinner på knock out. Men så är detta jue en Martinsida också…*ler*…=)

Keep on lovin´!


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net