Krönikor

2001-10-13

Fame and fortune...

Av: Cizzi

Sitter här och tittar lite i mina fotoalbum, nostalgin är nära till hands när bilderna på Martin kommer fram. Är det inte konstigt egentligen hur musiken kan förena olika individer? Jag vill inte påstå att jag känner Martin lika bra som hans bästis Johan gör, men visst är vi polare. Martin brinner för sin musik och det gör jag också, det är vår gemensamma nämnare. Förkärleken till kraftfulla refränger och starka melodier, så självklart men ändå inte. Martin och jag hade nog aldrig träffats om det inte varit för musiken.
Efter allt underbart som hänt mig sedan Martin kom in i mitt liv har jag börjat tro på ödet, det finns ingen annan rimlig förklaring. Ödet måste haft ett finger med i spelet allt sedan den elfte mars nittonhundrasjuttioåtta då Martin föddes. Han kunde bli precis vad som helst, men det var musiken som lockade. Ödet hade utrustad honom med en stor dos mod, tålamod och inte minst en stor talang som banade vägen för honom. Utan dessa kompetenser hade han kanske jobbat på ett kontor idag eller varför inte i snabbköpet runt hörnet? Han hade varit en i mängden helt enkelt. Nu vill inte ödet ha det så, istället gjorde ödet Martin till den allmänt kända person som han är idag. Hatad av vissa och älskad och hyllad av andra. Vart hatet kommer ifrån vet jag inte, Martin är ju bara sig själv. Ett vet jag och det är att hatet går hand i hand med avundsjukan, de som hatar är avundsjuka i grund och botten. De vill innerst inne vara precis som Martin, men vågar inte stå för vad de tycker. Istället följer de strömmen och lyssnar på honom i smyg. Martin blir till deras egen lilla hemlighet.
Vi som älskar och hyllar honom och hans musik vågar gå mot strömmen och stå för våra åsikter. Vad som än händer, vad folk än säger, så vet vi att vi har Martins musik att falla tillbaka på. Det är i Martins musik vi hämtar kraft och energi till att vara dem vi är. Ett varierat gäng individualister som vet att uppskatta bra musik.

Keep on lovin´!


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net