Krönikor

2004-05-01

Martin-nostalgi och lite till

Av: Cizzi

Hmm. Så sitter man här igen och ska dela med sig av ord och stavelser, kanske även bli lite nostalgisk. Det har gått ett tag sedan senaste frasen från mig, det förklaras lättast med att det har hänt lite tråkiga saker i min tillvaro.

Man kan nu fråga sig om det finns mer att säga och tycka om Martin, hans solokarriär verkar ju vara klar och nedlagd. Jag anser att så länge musiken från hans fyra soloalbum finns kvar så finns det källor till inspiration och eftertanke. Musiken är grunden till mina krönikor, utan den skulle meningarna ni läser inte bli till. Sant.

Jag var 15 år i oktober 1997 när "rymdraket" gavs ut, nu idag är jag 21 år gammal. Har med andra ord varit fast i 6 år, i 6 år har Martins musik varit en väsentlig del av min vardag. Han har genom sin musik och sina texter fått mig att skratta, gråta, minnas, bli arg och framförallt att tro på mig själv och mitt värde här i världen. Martin har genom sina texter och sin attityd utåt mot media fått mig att bortse från elaka kommentarer, påhopp och andra dumma saker som faktiskt finns till. Martin har bidradit till att jag idag är en mycket starkare individ än jag var för bara 6 år sedan. Genom mitt stora intresse för honom och hans musik har jag träffat flera underbara människor som jag annars hade gått miste om, jag har fått ett antal nya vänner som jag har kontakt med än idag. Det är jag högst tacksam för, mina vänner betyder otroligt mycket för mig!

Denna krönika är tänkt att ses som en slags hyllning till Martin som artist och låtskrivare, en hyllning till hans musik och texter och till hans positiva påverkan på mig och många andra. Tack Martin för att du finns och ett stort grattis på 26-årsdagen (som är antingen idag den 11 mars eller var för några dagar sedan, beroende på när nya sajten läggs upp)!!!

Keep up the good work så ses vi snart igen. Säkerligen.


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net