Krönikor

2003-11-05

A new beginning?

Av: Cizzi

Det känns så. Det här med Nina Rochelle och allt. Som en ny början, ett nytt kapitel. Det var nog många med mig som drog en lättnadens suck då Martin i tv4´s Nyhetsmorgon den 7/10 sa att han hade slutat med musiken om det inte varit för att han fick erbjudande om att bli en av medlemmarna i gruppen. Vi vill ha dig kvar i musikvärlden ju! Och det hoppas jag vi får nu i och med Nina Rochelle. Sådeså.

Sitter på en föreläsning i pedagogik nu, men fick nyligen veta att en närstående familjemedlem kanske inte är vid liv så länge till så i mina tankar flyr jag till minnena Martin gett mig under snart 6 års tid. Jag kopplar bort jobbiga tankar genom att försvinna till Martins musikuniversum. Martins musik är ju något konstant, något jag vet kommer finnas kvar säkerligen mycket längre än någon av oss kommer leva, det känns tryggt. Hmm. Har den väl kommit ut på skiva så finns den ju där, hela tiden (eller så länge skivan är i gott skick vill säga). Jag vet att musiken inte kommer ryckas ifrån mig hastigt och lustigt. En otroligt skön känsla.

Nina Rochelle då, en härligt trio bestående av Per Wasberg (som varit trogen basist i the Martin band sen Pojkdrömmar-turnen 1998), Johan Lundgren (en av medlemmarna i Mart´s första band Carpe Diem nångång på 80-talet och även gitarrist på ett par Martinturnéer) och givetvis allas vår Martin Svensson då (en pojke från Varberg, som ofta blir totalt missförstådd av de mindre insatta). Min första kontakt med gruppen som sådan var i slutet av våren -03 då jag fick ett mail innehållande texten "håll ögonen öppna efter ett band som heter Nina Rochelle. Dom släpper sin debut i höst och jag tror du kommer att gilla det.". Mailet kom från Martin himself och jag blev fundersamt nyfiken och mailade tillbaka och frågade vad det var frågan om. Inget svar. Skrev igen driven av explosionsartad nyfikenhet. Inget svar nu heller.

Men så nu för några veckor sedan fick jag ett sms från webmaster-Nille där det stod att Martin är gitarrist i ett nytt band som heter just...Nina Rochelle. Snacka om surprise, men det var nog ganska väntat egentligen. Well well, nu är dom här och låten "total extas" från albumet "om Sverige vill ha det så" har etsat sig fast i huvudet på mig. Kan bara såhär med facit i hand konstatera att Martin hade rätt då han skrev att han trodde jag skulle gilla det jag skulle få höra. I do! I love it!

Keep on lovin´!


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net