Krönikor

2003-07-10

Lite Martinfilosofi...

Av: Cizzi

Jag får ofta frågan "varför just Martin?". Egentligen finns det väl igen enkelt svar på den frågan, men som den amatörfilosof jag är så funderar jag rätt ofta på livets virrvarr. Utan att för den sakens skull bli mycket klokare, blir snarare mer förvirrad ju mer jag tänker.

Varför har då Martins musik kommit att bli så betydelsefull för mig och en så självklar del av min identitet som den ju är? Well, jag vet inte. Jag skulle få kolsvart tunga om jag sa att jag hade svaret på frågan. Allt jag verkligen vet är att de flesta associerar till Martin så fort de ser mig och att de flesta som känner mig väl antagligen är livrädda att jag ska hålla ett timlångt tal om honom när vi ses. Jag lyckas oftast lägga band på mig själv, men när jag träffar andra Martinfans liksom forsar orden ur mig.

När jag träffar andra Martinlyssnare lever jag lite mer än annars. Som när jag och WebMaster-Nille träffades första gången, då gick vi runt i Malmö, eller om det var här i Halmstad, i ungefär 7 timmar och snackade om, just precis, Martin. Vi hade nog inte haft speciellt mycket att prata om om det inte varit för honom. Det låter såkert helknäppt i den ointresserades öron, men faktum är att det tar tid att gå igenom alla Martinrelaterade minnen och tankar. Man avhandlar inte fem år (tre när vi gick runt i 7 timmar nånstans) på en kvart. Det vore som att beskriva en människa med ett enda ord. Det är stört omöjligt. En människa kräver fler än ett ord för att få en rättvis, intressant och trovärdig beskrivning.

Jag vet inte hur många som läser det jag skriver, det viktigaste för mig är att jag får er som läser det att reagera, att tänka till. Så länge ni fortsätter reagera tänker jag hålla mig kvar här, för även om Martin som soloartist kanske inte är så högaktuell just nu så måste vi hålla ihop och fortsätta stötta honom. I vått och torrt.

Det skulle avara kul få veta vad som händer i era liv, maila mig gärna om ni har kommentarer eller bara vill skriva av er. Ni kanske till och med har en krönika på G? Tveka inte då utan skricka den till mig så kanske den kommer upp här på sidan. Man vet aldrig.

Keep on lovin´!


« Tillbaka
Ursprungssida: www.martinsvensson.net